PREOBRAZBA BOLEZNI V ZDRAVJE

Stanje intenzivne zavestne navzočnosti ali pozornosti, ali z drugimi besedami; stanje popolnega absolutnega miru, je stanje telesa in duha, ko v nas ne morejo dogajati samouničevalni procesi, torej - bolezen!!! V tem stanju je onemogočena kakršnakoli rast uničevalnih celic, pa ne samo to... vse nezdrave celice pričnejo odmirati! Poizkušal vam bom predstaviti to stanje, tako, da bi ga doumeli. Najprej preberite navodila od ena do tri in nato sledite navodilom.

1./ Popolnoma se sprostite.

2./ Pripravite roke, čez nekaj trenutkov boste plosknili z njima.

3./ Udarite z dlanema skupaj, tako da se sliši "pok-tlesk dlani" in takoj za tem "pokom" poizkušajte zaznati prvo misel, ki se bo pojavila! NE BERITE NAPREJ DOKLER TEGA NE NAREDITE !!!




Katera je bila misel, tista prva, ki se je pojavila?

No ampak prva misel, ki se je pojavila niti ni pomembna. Pomemben je tisti čas pozornosti ali zavestne navzočnosti, ki je minil od tleska dlani do prve misli. Torej ta čas, ko ni bilo nobene misli !!

TEH NEKAJ TRENUTKOV, temu stanju rečemo... stanje miru, ali stanje popolne zavestne navzočnosti - pozornosti. Običajno ljudje nismo sposobni vzdrževati to stanje brez misli dalj časa, v veliki večini niti nekaj sekund NE! Takoj se pojavijo misli in če se trudimo "fizično" vzdržati v tem stanju, je lahko vsaj pri začetnikih pritisk mišljenja tako močan, da se pojavijo psihofizične bolečine.

Ljudje, ki so sposobni vzdrževati to stanje popolne navzočnosti so zelo redki. Veliko se jih sicer hvali, ali pa neko drugo UMSKO- stanje zamenjujejo s tem. Resnično doseganje popolne zavestne pozornosti pa je praviloma možne le po dolgoletnem rednem meditiranju. In to je tisto stanje absolutne moči, to je tisto stanje, ko smo premagali samega sebe, to je stanje popolne harmonije, ko naše celice delujejo v skladu z našo naklonjenostjo in se zavedajo naše pozornosti. Tudi celice kot posamezni gradniki našega fizičnega telesa imajo namreč svojo lastno pozornost ali inteligenco!

Ko se ob človeku, ki ima neko bolezensko stanje pojavi oseba s sposobnostjo vzdrževanja absolutne zavestne navzočnosti, se na nezavednem nivoju prične močan vpliv te zavestne pozornosti širiti tudi v fizično območje te osebe. Prične se proces zdravljenja in vzpostavljanja harmonije, ne glede na to ali ta oseba v to verjame ali pa ne, ali se tega zaveda ali pa se ne zaveda! Pospeši pa se ta proces vzpostavljanja harmonije v kolikor ta oseba po svoji moči zavedno sodeluje. Posredno se v tem človeku med tem prebuja tudi to stanje ZAVESTNE NAVZOČNOSTI. 

Kajti samo ozdravitev niti ni tako težko dosegljiva, kot je težje dosegljivo stanje drugačnega razmišljanja, vedenja, govorjenja, odzivanja... Torej za dokončno vitalno harmonijo oz. zdravo telo je potrebno konstantno stanje vsaj delne zavestne navzočnosti. Vsi poznamo citat, ki se prične nekako tako: če bi imeli za gorčično zrno vere, bi lahko... Potrebno je torej vsaj delno vzdrževanje pozornosti v svojem telesu, ZA KONSTANTNO VITALNO IN MOČNO PSIHOFIZIČNO TELO.


HVALA











Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Hm, DANES NAŠEL NA "POZITIVKAH" MOJ ČLANEK IZPRED NEKAJ LET

VITALNO IN ZDRAVO - NEKAJ NAVODIL

MODROST V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU