VITALNO IN ZDRAVO - NEKAJ NAVODIL

Naše razmišljanje in posledično govorjenje, odzivanje, vedenje, naša prepričanja močno vplivajo na psihofizično stanje nas ! Vsi se verjetno strinjamo, da je bolečina, ki se pojavi v nekem delu našega telesa, vedno posledice nekega predhodnega dogajanja. Brez nič ni NIČ ! Pa tukaj ne mislim na bolečine, ki se pojavijo ob nekem neposrednem aktu, kot je udarec, ali stik našega telesa z ognjem ali vrelo tekočino ali kaj podobnega ! Mislim na bolečino, ki se prične pojavljati "sama od sebe" v nekem delu telesa, npr. v hrbtu. Sama bolečina je sicer posledica prekinjene dostave kisika v obhrbtenične mišice. Poznamo pa tudi vir te bolečine, ki sega še bolj nazaj in bi mu lahko rekli  "psihološki" razlog!! Vedno se je razlog za neko bolezen ali trajno bolečino pričel nekoč v naši preteklosti in izvira iz našega mišljenja. Odlično delo na tem področju je opravil dr. John Sarno, ki je pričel bolečine v hrbtenici in še nekaterih delih telesa zdraviti enostavno povedano s pogovorom. Njegov uspeh je bil revolucionaren ! Kljub temu je doživel veliko negodovanje, metanje polen pod noge... kolegov zdravnikov in predvsem farmacevtskega lobija !! Seveda ni to običajen pogovor, v tem času, torej med pogovorom se dogaja marsikaj in te "new age" procesi zdravljenja so nam ljudem še močno nepoznani in polni skepticizma tistih, ki ne razumejo teh preprostih procesov. Ne glede na to ali se zavedate oz. ali poznate relacije, ki se dogajajo v našem telesu med takim zdravljenjem, se držite nekaj zelo enostavnih napotkov in vaše življenje bo neprimerno bolj vitalno, brez bolečin in bolezni !!! Včasih površno gledano sicer ne vidimo povezave med spodnjimi navodili in hudimi boleznimi, ampak verjetno bi bili presenečeni, ko bi vedeli kako močno nekatera naša vsakodnevna dejanja vplivajo na padec imunskega sistem v našem organizmu !!!



1. Takoj opustite navado branja dnevnih novic, ki govorijo o nasilju, stresnih situacijah, boleznih ...

2. Takoj prenehajte spremljati tako imenovane informativne televizijske oddaje, preko TV ekranov spremljajte le oddaje, ki so pozitivne, ki vas nasmejejo... Še posebej priporočam gledanje smešnic, komedij oz. oddaj kjer se nasmejete...


3. Berite knjige, ki vas sproščajo, nasmejejo ali motivirajo in vam povečujejo voljo do življenja, ki vzpodbujajo vašo aktivnost...

4. Izogibajte se ljudi, ki opravljajo, sodijo, grdo govorijo, nimajo miru v sebi, ljudje, ki neprestano nekaj spletkarijo in povzročajo nemir med ljudmi, ljudje, ki vsepovsod vidijo samo žalost, nasilje, težave,... Taki ljudje vam lahko povzročijo nepredstavljivo škodo, čeprav se tega sploh ne zavedajo. Še posebej se izogibajte takoimenovanih "krvosesov !!!" Pa prosim ne iščite izgovor, da tega ne morete storiti !!!

5. Bodite aktivni in NIKAR ne dovolite, da vam karkoli povzroča psihično tesnobo. Karkoli se pojavi pred vami v življenju, pa čeprav so to še tako hude preizkušnje, naredite, kar pač lahko naredite in pojdite naprej. Nikar si ne vzemajte "k srcu", če vas ljudje opravljajo ali obsojajo, to so le preizkušnje, ki nam prihajajo naproti zaradi našega osebnega dozorevanja. Stresno odzivanje ali tesnobno spremljanje nekih takih dogajanj nam lahko povzroči nepredstavljive težave ! Glavo pokonci!




Navodila o našem odnosu do bolezni, ki se pojavi ali do bolečine, ki se pojavlja občasno ali stalno, raje dajem neposredno v pogovoru, zaradi velikokrat popolno napačnega dojemanja, če bi poizkušal to napisati z besedami. Nekatere tudi hude bolečine ali obolenja lahko tako popolnoma prenehajo ob pravilnem dojemanju mojih besed že po nekaj pogovorih in osebnih stikih !

HVALA  














Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Hm, DANES NAŠEL NA "POZITIVKAH" MOJ ČLANEK IZPRED NEKAJ LET

MODROST V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU